PDF Skriv ut Skicka sidan

malteMalte
Det finns nog ingen snällare gris än Malte. Han bor i hagen mellan Bryggstugan och Eliassons. Hagen har ett orange fårstängsel. I detta finns ingen ström. Malte äter i princip allt – utom paprika, gurka och sallad. Men skinka, kött, potatis, godis... ja, allt är gott tycker Malte. I sommar fyller Malte 10 år. Det kommer vi att fira med kalas!

 

Hogge
Ser du en stor ljus hund på gården så är det garanterat Hogge. Han är en labrador som flyttade hit som vuxen. Bli inte rädd om han kommer springande; han vill bara hälsa. Hogge älskar människor och är väldigt snäll. Hogge bär gärna omkring på ett mjukisdjur eller något annat i munnen – som labradorer gärna gör.

 

Kaninernakanin
Vi har en kaninmamma med tre ungar i buren vid "Eliassons". Det är Simone med barnen Pricken, Silvis och Vitis. Vitis är en albinokanin och har därför röda ögon. Kaninerna behöver få bli matade med gräs, gärna maskrosblad. Och vatten! Klappa gärna kaninerna men låt dem stanna i buren.

 

 

Kossornakalv
I vår hage går kossor och kalvar. Deras favoritsyssla är att beta och idissla. Tidigare hade vi mjölkkor, men på grund av för liten lönsamhet har vi gått över till köttproduktion. Köttkorna är inte intresserade av att bli klappade och kalvarna är lite skygga och går helst undan om man kommer för nära. Kossorna är visserligen jättestora men inte alls farliga.

Tänk på att det är ström i eltråden runt hagen!
Det är inte farligt att nudda tråden men det kan kännas lite obehagligt.

 

Kossor och får i nipornakornipor
Uppe i de höga niporna har vi kossor och får. De betar det vackra landskapet och håller niporna öppna från sly. Vi har blommor som är väldigt sällsynta eftersom det här gått kor och får och betat långt tillbaks i tiden.