PDF Skriv ut Skicka sidan

Resele vid Ångermanälven
Resele är en storslagen bygd med älven, skogen och niporna. Trakten är känd för sin vackra natur med Ångermanälven som flyter genom landskapet.

I Resele bor det cirka 650 personer. Här finns bland annat en nybyggd miljöskola, en välsorterad lanthandel, en aktiv idrottsförening och en vacker hembygdsgård. 

Skolan
Reseles skola är en miljöskola med skola, daghem och bibliotek samt tillagningskök där allmänheten har möjlighet att äta lunch. 

Lanthandel
I kyrkbyn finns Handlar'n – en välsorterad lanthandel med livsmedel och apoteksvaror. Det är också utlämningsställe för Systembolaget, Svenska Spel m m. Vid lanthandeln kan du också passa på att tanka bilen (diesel och blyfritt 95). Övrig samhällsservice som sjukvård, tandläkare etc finns i närmaste stad, Sollefteå som ligger knappt 3 mil från Resele. myre


Låna gärna våra cyklar och utforska Resele! Mysiga utflyksmål är Myregården med matservering, Hövens friluftsbad, den vackra hembygdsgård i Tängsta med servering och loppis. Resele har också gott om fina vandringsstråk med varierad svårighetsgrad beroende på ork och lust.